header3
Home | About Us | Contact Us

 

drijversnavspecificatiesnavtoepassingennavdamwandengrout- en grondankerseigen injectie


Eigen injectieharsen MBA 4+ en MBA 6+

 

De Betongroep maakt gebruik van unieke gels voor het injecteren van lekkende constructies, namelijk de MBA 4+ en MBA 6+. Het grote voordeel ten opzichte van alle overige injectie gels is dat de omslagtijd (reactietijd) tijdens het injecteren kan worden aangepast en zodoende kan worden afgestemd op het type lekkage en te injecteren materiaal.

 

Lekkages in steen- en betonconstructies zijn nu eenmaal niet altijd met elkaar te vergelijken. Er zijn lekkages waar veel water uit komt en lekkages die alleen maar “zweten”.

Bij een lekkage waar veel water uitstroomt zal er met een snelle reactietijd van de injectiehars (van 10 seconden tot 2 minuten) gewerkt worden en met kleine lekkages met een langzame reactietijd (van 2 tot 15 minuten). Daarom is onze MBA 4+ te allen tijde instelbaar, dus ook tijdens de injectie.

De MBA 6+ is speciaal ontwikkeld voor zeer grote lekkages en heeft een reactietijd van 0,5 tot  15 seconden.

 

Alle overige (fabriek) gels en harsen geven problemen met aanpassen van de reactietijd en zijn over het algemeen minstens 100% duurder. Ze hebben tevens het nadeel dat, zodra de reactietijd ingesteld is, deze niet meer veranderd kan worden. Bij bijvoorbeeld Polyurethaan en Epoxy harsen is de omslagtijd fabriekmatig ¬†geregeld en kunnen/mogen absoluut niet “na het fabriceren” veranderd worden.

 

 

eigeninjectiehars